Premiul AUTOR la Athens Jewelry Week ⫸ Kinga Huber și colecția Senseless Roles

Premiul AUTOR la Athens Jewelry Week ⫸ Kinga Huber și colecția Senseless Roles

Premiul AUTOR la Athens Jewelry Week ⫸ Kinga Huber și colecția Senseless Roles 1772 1181 Dautor

Pentru că bijuteria contemporană este nelimitată în timp și emoții, vă prezentăm câștigătoarea premiului AUTOR la ​​Athens Jewelry Week 2020: Kinga Huber și colecția ei, Senseless Roles. Aceasta urmează să beneficieze de o invitație la următoarea ediție a Târgului Internațional de Bijuterie Contemporană AUTOR din 2022, precum și de sprijinul, expertiza și vizibilitatea din cadrul platformei noastre.

Kinga Huber este un designer și creator de bijuterie din Budapesta. Lucrările ei se caracterizează prin stimularea contrastelor și experimentarea continuă. Kinga se joacă cu noi materiale și tehnici prin punerea obiectelor în poziții neconvenționale.

Piesele din colecția Senseless Roles reflectă asupra rolurilor alese sau date în rândul femeilor. Bijuteriile pentru buze și inelele, care nu pot fi purtate în niciun mod obișnuit, îndeplinesc funcțiile bijuteriilor tradiționale, fiind în același timp bariere, împiedicând acțiunile libere ale purtătorului. La fel ca o burkă ornamentală sau manșete placate cu aur, colecția pune accentul pe privilegiile, supunerea și dependența purtătorului.

Piesele Kingai sunt atemporale într-o vreme a fragilului și superficialului. Te duc cu gândul spre cele mai intime conexiuni – sărutul și atingerea, bijuteriile pentru buze și degete. Conexiunile pe care le avem cu ceilalți și cu noi înșine sunt, paradoxal, pe cât de fragile, pe atât de puternice privite de-a lungul axei temporale. Suntem ghidați de comunicare și conexiune, de vorbe, emoții și atingeri.

Alegerea femeii ca punct de reper pentru colecția Senseless Roles este o alegere curajoasă și mai mult decât potrivită pentru bijuteria contemporană cu mesaj. Deși rolurile bijuteriilor și ale femeilor se învârt în jurul cuvântului „eleganță”, Kinga accentuează fluiditatea și universalitatea bijuteriei și feminității. Suntem parte dintr-un întreg unde rolurile nu au sens individual, ci la nivel colectiv. Ele trebuie înțelese înainte de a fi asumate. Atinse înainte de a fi purtate.

Ediția online din 2020 a AJW a fost, ca întotdeauna, o gură de aer proaspăt, o amintire a pasiunii noastre colective pentru bijuterie contemporană.

În vremuri incerte ne adaptăm, ne ancorăm în prietenii și modele de inspirație, menținem coerența și continuitatea relațiilor noastre cu oamenii, pasiunile și, cel mai important, bijuteriile care ne bucură simțurile.

AJW este un festival, o instituție care creează un spațiu în care artiștii și publicul din domeniul bijuteriei contemporane se pot întâlni și pot face schimb de idei, se pot conecta și pot dezvolta viitoare colaborări. Lucrările expuse în cadrul AJW, nu sunt doar piese de artă care exprimă stări existențiale, provoacă discuții și comentează structurile și tendințele sociologice actuale, ci sunt și un mijloc către un scop final – conexiunile puternice care se formează între indivizi și grupuri care provin din culturi diferite, susțin AJW și devin sursa unor noi acțiuni, încă din 2016, de la înființarea festivalului (din declarația viziunii AJW).

Pe Kinga Huber o puteți descoperi pe website-ul ei, dând click aici, sau pe rețelele sociale, dând click aici.