Profesioniștii: o nouă expoziție personală a lui Otto Künzli

Profesioniștii: o nouă expoziție personală a lui Otto Künzli

Profesioniștii: o nouă expoziție personală a lui Otto Künzli 864 864 Dautor

 

Otto Künzli, renumitul artist conceptual de bijuterie, prezintă cea de a zecea expoziție solo, intitulată „Profesioniștii,” la prestigioasa Galerie Wittenbrink din München. Programată să-și deschidă porțile pe 23 februarie 2024, această expoziție promite o călătorie captivantă în lumea artei bijuteriei contemporane.

Piesa centrală a expoziției este lucrarea sa fotografică iconică „Augenblick” din 1989, care servește ca un reminder emoționant al explorării îndelungate a artistului asupra temei ochiului. Prezentată inițial în expoziția inaugurală din 1991, „Augenblick” simbolizează profunzimea evoluției artistice a lui Künzli de-a lungul anilor.

Alături de această piesă venerată sunt aproximativ 40 de capodopere de bijuterie, create de Künzli în ultimii cinci ani. Multe dintre aceste lucrări nu au fost niciodată expuse public din cauza provocărilor impuse de pandemia globală.

Printre momentele cheie se numără mai multe serii tematice, inclusiv „Diverse / Extraterestre,” „Bones / Knochen,” „Profesioniștii,” și „Lucruri Rotunde,” fiecare oferind o perspectivă unică asupra designului contemporan de bijuterie. În timp ce au la bază teme legate de ochi și Quidam (titlul expoziției din 2017 a lui Künzli), noile colecții depășesc limitele convenționale, explorând o gamă diversă de subiecte și materiale.

Ultimele creații ale lui Künzli, caracterizate prin natura lor jucăusă, dar enigmatică, încorporează o combinație de materiale prețioase și neprețioase, cum ar fi fructe și perle, cărămizi și cutii, aur și jad, țesătură catifelată și margini uzate ale mobilelor. Meticulozitatea lucrărilor este juxtapusă cu ambiguitatea conceptuală, invitând privitorii să interpreteze sensul lor din diverse perspective.

Născut în Zurich în 1948, Otto Künzli este celebru pentru contribuțiile sale inovatoare la arta bijuteriei contemporane. Lucrările sale îmbogățesc colecțiile unor instituții de prestigiu din întreaga lume, inclusiv cele din Amsterdam, Londra, Melbourne, München, New York și Tokyo. Pe parcursul carierei sale ilustre, Künzli a fost distins cu numeroase premii și aprecieri, cimentându-și statutul ca un vizionar în domeniu.

Între 1991 și 2014, Künzli a fost profesor la Academia de Arte Frumoase din München, unde a inspirat o generație de artiști de bijuterie în devenire, care au ajuns, de asemenea, la notorietate. Influța sa a jucat un rol crucial în transformarea Munchen-ului într-un centru al designului internațional de bijuterie.

Suntem încântați să vă prezentăm ultimele creații ale lui Otto Künzli la galeria noastră de referință, contribuind la seria de expoziții de bijuterie din cadrul Handwerksmesse din acest an. Deschiderea expoziției are loc, vineri, 23 februarie 2024, între orele 19:00 și 21:00, și explorați creațiile vizionare ale unuia dintre cei mai respectați artiști ai bijuteriei contemporane.

Hanna și Bernhard Wittenbrink
și Echipa Galeriei