fbpx

Raluca BUZURA Focus ARTIST @ AUTOR 2019

Raluca BUZURA Focus ARTIST @ AUTOR 2019

Raluca BUZURA Focus ARTIST @ AUTOR 2019 2443 1823 Dautor

“SHE”, sub semnătura Ralucai Buzura, colecția Focus Artist la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR 2019, care va avea loc pe 20 și 21 aprilie, la Teatrul Național Bu curești

La cea de a 17-a ediție a târgului AUTOR, anul trecut, a câștigat AUTOR Awesome Award, premiul care îi oferă o participare specială și gratuită la această ediție a târgului și bineînțeles un focus excelent ponderat pe creația ei, împreună cu o integrare centrală a prezenței sale în cadrul noii edițîi a târgului. În viziunea Ralucăi, bijuteria este o traducere a trăirilor personale în porțelan încercând în timpul acestui proces să șteargă urmele, printr-o simplificare ce frizează granițele dintre real și abstract, într-un vârtej de forme și cascade de texturi din care se întrevăd flash-uri de auriu.

În acest spirit, pentru întâlnirea “Beauty never sleeps”, din 20 și 21 aprilie cu publicul AUTOR, Raluca a pregătit colecția “SHE” (ea), o metaforă în porțelan dedicată feminității.

“EA”

“Astăzi este despre ea și despre universul ei interior. Ea e originea vieții, fertilitatea și abundență, dorința și poftă. Ea e adorație, e plăcere și durere, e delicatețe și furtună. O știi după sute de nume și de semnificații. E floare, e piersică, e scoică, e semnul triunghiului și litera delta, pământ și navă către cer; e complexă și complicată, e puriate și păcat, e taboo cultural, e hulită și ascunsă, e puternică dar și vulnerabilă…e…frumoasă. Nu doar azi e despre ea. Fiecare zi e despre EA.” – Raluca Buzura

 

Târgul AUTOR este ocazia unică de a întâlni designeri emergenți, veniți din toate colțurile lumii, dar și creatori consacrați, premiați și recunoscuți în mediile bijuteriei contemporane internaționale, atent selectați de un juriu de renume.

Am selectat, la ceas aniversar, peste 100 de designeri internaționali de bijuterie contemporană și de artă. Patru continente. 27 de țări. Un juriu de prestigiu și o agendă plină de evenimente.