Celebrarea creativității: repere de la ediția aniversară de 20 de ani a Târgului AUTOR 2023

Celebrarea creativității: repere de la ediția aniversară de 20 de ani a Târgului AUTOR 2023

Celebrarea creativității: repere de la ediția aniversară de 20 de ani a Târgului AUTOR 2023 1080 720 Dautor

Ca o vitrină a măiestriei artistice, ediția aniversară cu numărul 20 a Târgului International de Bijuterie Contemporană AUTOR a adus la un loc șaizeci de designeri de ultimă generație din întreaga lume direct în inima orașului Bucureștiului. Evenimentul din 6-7 mai 2023, găzduit într-o clădire istorică de epocă, Oscar Maugsch, a servit ca o platformă captivantă pentru convergența diverselor concepte și materiale din domeniul bijuteriei contemporane.

 

La această ediție aniversară au participat designeri din diferite colțuri ale lumii, inclusiv din Italia, Marea Britanie, Grecia, Argentina, Turcia, Venezuela și Moldova. Fiecare expozant și-a câștigat privilegiul de a-și expune lucrările printr-un proces meticulos de preselecție realizat de un juriu de experți internaționali apreciați.

Târgul AUTOR a devenit un creuzet al creativității, prezentând bijuterii eclectice care s-au inspirat dintr-o serie de surse, de la vise și preocupări din copilărie la nuanțele vieții de acasă și experiențele senzoriale.

Materialele folosite au fost, de asemenea, variate, cuprinzând totul, de la argint, oțel inoxidabil și alamă până la hârtie colorată întărită, rășină și pigmenți.

Cumpărătorii au fost, în principal, colecționari și pasionați de bijuterii români care doresc să își exprime propria personalizare. Mulți dintre designeri au fost încântați să preia comenzi de la clienti noi.

Printre expozanți s-a numărat un galerist din Rotterdam, Diana Iordache de la www.thesenseofbeauty.com, care a prezentat piesele designerilor din portofoliul galeriei.

designeri precum Ines Bonadeo, din Buenos Aires, care a călătorit mai mult decât oricine altcineva pentru a fi prezentă la expoziție și a lansat o nouă colecție de bijuterii din argint, numită „Tenaz”, care reflectă impactul naturii asupra vieții din jurul nostru. Interviul cu Ines @jewelleryoutlook Instagram.

Printre ceilalți designeri s-au numărat Inca Starzinsky, ale cărei bijuterii au inclus piese inspirate de gândurile copiilor ei; Deelyn Walsh, inspirată de arhitectură și sculptură; artista italiană Fabiana Fusco, care spune că inspirația ei include casa, visele și egalitatea de gen; și designerul român Cleopatra Cosuleț, care are o inspirație foarte personală în materie de design și își confecționează piesele folosind rășină și pigment.

Interviurile cu acești designeri pot fi găsite pe Instagram @jewelleryoutlook

 

Articol scris de jurnalistul David Brought de la publicatia londonez www.jewelleryoutlook.com