fbpx

Cum a fost la "Șase, vine AUTOR" ?

Cum a fost la "Șase, vine AUTOR" ?

Cum a fost la "Șase, vine AUTOR" ? 150 150 Dautor
Autor targ de bijuterie contemporana

Pe 5 și 6 noiembrie cea de a șasea ediția a Târgului de bijuterie Autor a reunit din nou în spațiul expozițional al Sălii Dalles 39 de autori de bijuterie contemporană.
Peste 25% dintre ei au fost noi participanți în cadrul târgului, un procent semnificativ având în vedere dorința noastră de a expune și poziționa noi autori în circuitul bijuteriei contemporane românești.

Una din inovațiile acestei ediții a fost creată prin secțiunea “Focus designer”, care o dorim permanentă. “Focus Designer” este prezentarea unui designer publicului într-un mod cât mai larg și accesarea la universul cât mai complet al acestuia. Designerul invitat în cadrul secțiunii beneficiază de o expunere extinsă care include o promovare și un spațiu generos în contextul târgului. Pentru această ediție am ales-o pe Carla Szabo care a prezentat în premieră în România colecția primăvară-vară 2012, prezentată la Berlin Fashion Week alături de Irina Schrotter în această vară. Carla ne-a oferit și o mică demostrație despre cum se realizează o piesă din această colecție pentru a înțelege și acest aspect al creației.

Al doilea eveniment important a fost constituit din conferințele inspiraționale Autor organizate de Ioana Nicolescu. Structurate în jurul subiectelor care ne preocupă atât ca designeri cât și ca brand și menite să ajute atât creatorii cât și profesioniștii pasionați de bijuterie și modă, conferințele au abordat teme legate de comunicare, creație, tendințe și reflexele bune de avut în jurul unui produs pentru această prima ediție.
Ne-am bucurat să îi avem că invitați alături de noi pe Maria Filipescu – designer, Doru Frolu, arhitect, Gyarfas Olah, designer și Ivan Patzaichin, invitat special în cadrul proiectului Rowmania, Toader Păun, e-marketing manager TVR / DJ & project manager Europa FM, Daniela Bălaei, brand manager Euforia TV, Iulian Puiu, art director agenția Re:ply și Unda Popp, coordinator catedra de modă UNAB.

Ne-a părut bine că publicul care ne urmărește cu fidelitate de la edițiile precedente, în creștere și de data aceasta, a putut admira colecțiile și bijuteriile expuse de designerii: Angi Apostol, Iuliana Asoltanei, Alina Băncilă, Raluca Buzura, Cornelia Brustureanu, Alina Carp, Roxana Davidescu, Maria Filipescu, Bianca Grin, Eliza Labancz, Alis Lalu, Andra Lupu, Alexandru Lupu, Odette Lupu, Alina Oprişan, Ioana Matei, Andreea Mogoşanu, Ina Moisi, Noha Nicolescu, Andreia Popescu, Liviu Puzdercă, Alexandra Ungurelu, Liana Sălăgean, Carla Szabo, Virginia Toma, Romana Ţopescu, Ana Wagner, Horaţiu Weiker, Mihaela Zvîncă, brandurile BuyHand, E.Thula, FashionMachine, Lady Magpie, Living en Bermudas, Lorina bijoux, ModaMania, Prochaine, Roua de argint.

Fiecare ediție a Târgului Autor este o treaptă urcată spre scopul nostru de a facilita accesul direct la bijuteria de autor din România și de a promova creația și producția acestui tip de bijuterie către un public cât mai avizat și dornic să descopere creația românească autentică.

Parteneri strategici: Lenor Parfumelle si Avon
Grafica evenimentului a fost realizată de Stefan Trifan.com
Pentru detalii, persoana de contact este Dan Pierşinaru (extins@extins.com, +40 31 425 21 64)

Imagini de la eveniment *aici*