Sfaturi către o tânără cumpărătoare de bijuterie contemporană de autor

Sfaturi către o tânără cumpărătoare de bijuterie contemporană de autor

Sfaturi către o tânără cumpărătoare de bijuterie contemporană de autor 800 195 Dautor

Sfaturi către o tânără cumpărătoare
Bijuteria de autor este mai mult decât un simplu accesoriu. Ea este o extensie și o expresie a crezurilor, gândurilor și sentimentelor tale și, cel mai important, a felului cum te vezi pe tine.
1. Primul lucru, când cumperi o bijuterie de autor: alege-o cu inima. Nu vei greși niciodată. E ceva din tine care alege acea bijuterie, pentru că ea îi vorbește. Bijuteria de autor însemna în primul rând concept, idee. De aceea, mesajul odată descifrat, nu există alt mod de a o alege.
2. Urmărește cataloagele, site-urile și recenziile despre designul de bijuterie și designerii tăi preferați. Încercă să înveți și să descoperi bijuteria de autor în propriul ei context. Nu asculta de trenduri și de stiliști. Ai încredere în propria intuiție.
3. Mergi la acele evenimente dedicate bijuteriei unde poți avea un dialog implicit cu cei care crează bijuterie. Târgurile și expozițiile de bijuterie sunt o ocazie foarte bună. Poți întâlni mereu designeri și oameni noi, pasionați de bijuteria de autor.
4. Mixează piesele desigerilor deja cunoscuți cu piese ale autorilor nou apăruți.
5. Atunci când ai ocazia, încercă să achiziționezi bijuteria din linia întâi, direct de la designeri sau galeriile dedicate ei. Bijuteria de autor este o formă de artă care nu are nimic de a face cu piața mass market. Purtarea ei poate fi un statement și un act cultural în sine.
6. Mărimea, strălucirea și greutatea nu contează. O bijuterie de autor poate să fie mică, perisabilă și chiar efemeră. Uneori, poți investi doar în idei, nu și în materiale.
7. Cumpără de la designerii locali. Bijuteriile lor sunt realizate de ei, deci, produse în țara în care locuiești. Investește în creația locală, participând, astfel, la bunăstarea și atractabilitatea orașului în care locuiești.
8. Cumpărând direct de la designeri, artiști și galeriile care îi reprezintă, vei deveni un jucător și un susținător activ al pieței de bijuterie contemporană.
9. Nu întreba de discount decât atunci când dorești să achiziționezi mai multe piese. Bijuteria de autor este o formă de artă, valoarea ei poate crește în timp.
10. Fii curiosă. Cursurile de bijuterie sau anumite workshop-uri te pot ajuta să înțelegi și să apreciezi mai bine bijuteria de autor.
11. Bijuteria de autor are finalitate în momentul în care este purtată. Păstrează dialogul cu designerii și oferă-le feedback. Acest lucru îi poate ajuta să evolueze și să-și perfecționeze tehnica și nivelul creativ.
Dan Pierșinaru, inițiator și organizator al Platformei pentru bijuteria contemporană AUTOR.
 
Autor targ de bijuterie contemporana