Simone Frabboni ⫸ despre AUTOR 2019

Simone Frabboni ⫸ despre AUTOR 2019

Simone Frabboni ⫸ despre AUTOR 2019 2414 2358 Dautor

AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin creativitate, viziune și curaj. Vă invităm să descoperiți una dintre #peopleofAUTOR și să o lăsați să vă anime curiozitatea cu povestea și creațiile sale. ⫸ AUTOR 2019 ⫸

 

Participarea la AUTOR presupune un process de selecție riguros, realizarea uni colecții dedicate evenimentului și multă muncă. Ce ne poți spune despre colecția cu care participi la târg pe 20 și 21 aprilie?

Colecția mea “3500” este realizată din lemn de stejar vechi de 3500 de ani și lemn de stejar mai tânăr, și din rășină acrilică (ecologică). Stejarul străvechi a fost certificat prin analiză cu Carbon 14, procedură pe care am solicitat-o chiar eu unui centru de cercetare, dat fiind că am găsit această bucată de lemn și nu am cumpărat-o, cum fac de obicei pentru bijuteriile din lemn. Acest lemn spune povestea unui râu mare, a unor păduri străvechi și a unor copaci enormi, dintr-o vreme fără regi și granițe. Lucrarea estetică este conectată strict cu cercetarea și lucrul cu materialele. Urmăresc coerența în tot ceea ce fac, și acest lucru face de asemenea parte din cercetările mele artistice.

 

Ce înseamnă pentru tine participarea la AUTOR?
O recunoaștere a muncii mele, posibilitatea de a-mi expune rezultatele cercetării și creativității către un public care este atașat de subiect.

 

Conceptul ediției de anul acesta a târgului este “Beauty never sleeps”. Ce reprezintă frumusețea pentru tine și în ce mod ți-a influențat conceptul această creație artistică?

Urmărind echilibrul între un proces complex de design și un stil minimal, în această colecție m-am concentrat asupra formelor geometrice și a aspectelor tactile ale bijuteriilor mele.

Formele geometrice își propun să exprime esența arborilor, ritmul și vibrațiile lor, să reprezinte ideea de copaci și astfel ideea de pădure. Lemnul tânăr și cel străvechi reprezintă această continuitate, dincolo de vremurile omenești. De fapt, această colecție dorește să surprindă frumusețea copacilor de dincolo de timp.

 

În prezent, capacitatea de concentrarea a oamenilor este din ce în ce mai redusă. În ce măsură reflectă bijuteria contemporană societatea de astăzi?

Poate bijuteria contemporană este un instrument bun de interacțiune în societatea de astăzi deoarece are puterea de a conecta idei și forme, și în acest fel are posibilitatea de a reține această atenție atât de volatilă.