Stephanie Elderfield

Stephanie Elderfield

Stephanie Elderfield 500 750 Dautor

AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin curaj și originalitate. Vrem să îi descoperi și să te motiveze prin istoria lor și prin ceea ce creează.

Stephanie Elderfield este un artist de bijuterie contemporană din Calgary, Alberta, Canada. În 2014 a absolvit Facultatea de Arte, cu specializarea bijuterie și metale din cadrul Alberta College of Art + Design. Stephanie creează bijuterii unicat și ediții limitate din metale colorate puternic, argint și pietre prețioase sub numele Metal Myth Studios.
Creațiile ei sunt inspirate de frumusețea plantelor descoperite explorând parcurile și grădinile din jurul orașului în care locuiește. Este interesată în mod special de schimbarea sezoanelor – pe care le prezintă în lucrările ei. Trecerea vremii alterează apectul plantelor uneori destul de dramatic, iar asta este una dintre temele frecvent întâlnite în creațiile sale.
Care sunt principalele concepte transpuse în piesele tale?
În lucrările mele explorez o varietate de forme și culori care apar în lumea plantelor în diferite anotimpuri. Caut realismul oprit în timp, o inflorescență care nu se va usca niciodată, o frunză în descompunere înghețată în timp. Piesele mele sunt instantanee ce redau un moment sau o amintire, transformată într-un obiect prețios care să fie ținut aproape de inimă.
Cu ce material ți-ar plăcea să experimentezi, dar încă nu ai avut ocazia?
Îmi doresc să testez lucrul cu metale vaporizate. Este un proces fascinant care permite obținerea unor curcubee incredibile și cred ca ar fi o completare bună pentru tehnica pe care o folosesc acum pentru a crea metale colorate.
Cum l-ai descrie pe cel / cea care îți poartă bijuteriile?
Cei care îmi poartă bijuteriile sunt modești și profesioniști, dar cu o înflăcărare neașteptată. Știu ce le place și nu le este frică să fie ei înșiși. Sunt persoane creative și cel mai des sunt și iubitori de natură.
Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum?
Cel mai bun sfat a venit de la tatăl meu. Mi-a spus întotdeauna că dacă vreau să obțin ceva anume, atunci va fi nevoie să muncesc ca să îl reusesc. Efortul pe care îl pui într-o acțiune se va vedea în final și întotdeauna trebuie să muncești suficient de mult, astfel încât să fii mulțumit de rezultatul final.
Ce bijuterie ai fi dacă ai fi bijuterie?
Aș fi o broșă! Broșele sunt neobișnuite și adaugă un element amuzant unei ținute. Ele pot fi elegante, dar și cu potențial să devină sălbatice.