THE SENSE OF BEAUTY – o galerie digitală de bijuterii pentru artiști independenți

THE SENSE OF BEAUTY – o galerie digitală de bijuterii pentru artiști independenți

THE SENSE OF BEAUTY – o galerie digitală de bijuterii pentru artiști independenți 2480 1653 Dautor

THE SENSE OF BEAUTY este o galerie digitală de bijuterii fondată pentru a sprijini creațiile artiștilor independenți. Aceasta oferă o colecție de bijuterii artizanale selectate cu atenție pentru a inspira emoție și a celebra individualitatea fiecaruia dintre noi.

Galeria de bijuterii THE SENSE OF BEAUTY  încurajează artistii independenți să se concentreze asupra activității lor creative, oferindu-le o platformă internațională unde pot fi descoperiți,  promovați iar piesele lor pot fi achiziționate de marele public.

Scopul galeriei este de a promova valorile și măiestria artizanilor asigurându-se că aceștia sunt motivați să producă bijuterii intr-un mod durabil și sustenabil.

THE SENSE OF BEAUTY funcționează similar cu o galerie de artă selectând piese de la diferiți artiști pe care le păstrează expuse pentru o anumită perioadă de timp. Unele piese care prezintă un interes deosebit din partea publicului pot deveni parte din colecția permanentă a galeriei.

Galeria de bijuterii THE SENSE OF BEAUTY prezintă artiști din intreaga lume, păstrând un flux al galeriei ghidat mai degrabă de un simț al frumuseții decât de tendințe.

FONDATOAREA

Fondatoarea și curatoarea galeriei de bijuterii THE SENSE OF BEAUTY are o carieră internațională de 20 de ani ca senior corporativ, perfecționându-și abilitățile de marketing în trei țări. De origine română, Diana Iordache și-a început cariera ca model, în timp ce studia management-marketing ; deși primul ei job a fost stilist la o revistă de modă, curând a intrat în lumea afacerilor și s-a alăturat celei mai mari companii de cosmetice din lume. În acești ani a început să colaboreze cu designeri independenți, sprijinind și primul târg românesc de bijuterie – AUTOR și punând în centrul atenției artiștii locali.

Diana nu este doar o pasionată de bijuterii, ci o cunoscătoare a bijuteriilor; interesată și de procesul de creație, ea a produs singură unele piese. Cariera internațională in marketing, dragostea pentru bijuterie și simțul frumuseții sunt pilonii lansării acestei galerii, care își propune să dea o voce comunității artiștilor independenți într-o eră digitală. Pentru ea, bijuteriile reprezintă arta de a contura frumusețea umană. În prezent, locuiește în Olanda și este dedicată pe deplin descoperirii designerilor vizionari și extinderii galeriei.

COLECȚIA

„Când aleg bijuterii pentru galerie, mă gândesc la persoanele care doresc să facă o declarație cu alegerile lor de zi cu zi. Pentru mine contează actul creativ, vreau ca bijuteriile să fie recunoscute, înțelese și în cele din urmă purtate. Nu este vorba despre ceea ce este la modă acum. Eu propun piese care sunt făcute să dureze, fără limite de sezon, ușor de purtat și create etic. „- Diana Iordache, fondatoarea galeriei de bijuterii THE SENSE OF BEAUTY

 

ARTIȘTII EXPUȘI:

ALIKI STROUMPOULI

Aliki Stroumpouli este un designer de bijuterie contemporana din Grecia, cu un background în sculptură; a studiat la Școala de Arte Plastice din Atena și are un master la Royal College of Art din Londra. Inspirată de suprarealism, creațiile ei surprind și deseori scandalizează – tema ei preferată fiind ochiul, privirea. Piesele sale pot fi găsite în galerii, muzee si magazine atent selectate din Grecia și din străinătate.

ELSA MOUZAKI

A studiat grafica la Școala de Artă Vacalo din Atena înainte de a se muta în Los Angeles unde și-a continuat studiile la Centrul de Artă din Pasadena. În timp ce studia grafica, s-a înscris la un curs de design de bijuterie, care i-a deschis o lume a expresiei creative cu totul si cu totul nouă, și astfel,  în 2000 și-a lansat propriul brand –  Elsa Mouzaki Jewellery. Creațiile sale explorează noțiunea de senzualitate feminină. Bijuteriile sale au fost prezentate în diferite expoziții și reviste și au câștigat premiul pentru cele mai bune bijuterii la MACEF FIERRA (Milano, IT).

PAVLINA VEROUKI

În timp ce studia la Școala de Artă din Atena, Pavlina Verouki a început să lucreze ca asistent de creație într-un renumit atelier de bijuterii.  După ce și-a finalizat studiile de masterat în Arte Vizuale la  Dutch Art Institute in Olanda, a continuat să lucreze bijuterie și și-a lansat propriul brand. Bijuteriile sale se pot găsi în multe locații culturale din Grecia, cum ar fi Fundația Theocharakis pentru Arte Plastice și Muzică și Centrul Cultural Stavros Niarchos.