Galeriile de artă contemporană din București: o selecție AUTOR pe care o puteți verifica într-o singură zi.

Galeriile de artă contemporană din București: o selecție AUTOR pe care o puteți verifica într-o singură zi.

Galeriile de artă contemporană din București: o selecție AUTOR pe care o puteți verifica într-o singură zi. 800 800 Dautor

AUTOR 2023 se pregătește să înceapă pe 6-7 mai și, fiind cel mai mare și mai important eveniment de bijuterie contemporană din Europa de Sud-Est, este un eveniment de neratat pentru toți cei interesați de artă și design. Dar de ce să vă opriți la bijuterii când puteți explora și scena artistică îmbelșugată a Bucureștiului? Iată cele mai bune 5 galerii de artă pe care trebuie să le vizitați cât timp vă aflați în oraș și să descoperiți cum lumea bijuteriilor și cea a artei se îmbină în moduri captivante.

1. Galeria Posibilă

Preocupată de înțelegerea și studiul peisajului, Galeria Posibilă prezintă artiști ale căror lucrări permit discuții specifice artei contemporane și domeniilor conexe. În programul curatorial, aceste discuții sunt generate de interesul artiștilor, pictori și fotografi, pentru subiecte precum: identitate, transformare și memorie.

Informații de contact:

Luni – Vineri 10:00 – 17:00
Email: galeriaposibila@gmail.com
Tel: +4 031 405 16 02
Address: Str. Popa Petre 6, Sector 2, Bucharest, Romania

2. Anca Poterașu Gallery

Este o galerie de artă contemporană înființată în 2011, în București, cu scopul de a susține artiștii români contemporani. Galeria expune atât artiști consacrați, cât și tineri artiști, activi în diverse medii – pictură, desen, artă – obiect, instalație, fotografie și video-art.

Programul expozițional este axat pe practici curatoriale care încurajează colaborările cu practicieni de artă din întreaga țară și din întreaga lume. În 2015, galeria a inițiat un program internațional de rezidențe expoziționale – Plantelor 58 – pentru artiști și curatori din întreaga lume, stabilind o platformă durabilă de cooperare.

Galeria Anca Poterașu își propune să dezvolte în continuare vizibilitatea internațională a artiștilor săi prin cooperarea cu alte galerii și instituții. Pe baza succesului anterior al programului de spații de proiecte curatoriale, derulat în perioada 2018 – 2019 în Spinnerei, Leipzig, galeria continuă să dezvolte conceptul de „galerie nomadă”, intenționând să deschidă diferite spații de proiecte în întreaga Europă.

Informații de contact:

Marți – Vineri: 11:00 – 18:00 Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 18:00
Adresa: Str: Strada Popa Soare nr. 26, sector 2, București, România, 023983
Email: contact@ancapoterasu.com

3. Galeria GAEP

Înființat în 2014 de Andrei Breahnă (galerist și manager cultural) și Raluca Șoaita (arhitect), Gaep s-a numit inițial Eastwards Prospectus și s-a concentrat pe practicile artistice din Europa de Est. În 2019, galeria și-a schimbat numele pentru a deveni coerentă cu noul caracter internațional al programului, rezultat al conexiunilor stabilite de-a lungul timpului cu mediul internațional al artei contemporane. Programul actual include practici artistice care reflectă diverse contexte sociopolitice și diferite poziții generaționale, în încercarea de a transcende granițele stabilite și de a face să circule operele de artă și ideile în moduri noi

Informații de contact:

STRADA PLANTELOR NR. 50, BUCUREȘTI 023975, ROMÂNIA
+40 31 101 6942
contact@gaepgallery.com

ORELE DE DESCHIDERE
JOI – SÂMBĂTĂ 11:00 – 19:00
DUMINICĂ – MIERCURI PE BAZĂ DE PROGRAMARE

 

4. Galeria Mobius

Mobius este o galerie de artă independentă care prezintă artă contemporană de ultimă oră, cu scopul de a stimula dialogul și schimbul între scena artistică est-europeană și comunitatea internațională.

Informații de contact
Email : office@mobius-gallery.com.
(+40) 726.152.156; (+40) 727.169.079
ADRESA
Dorobanți 202, District 1, 010585, București, România
PROGRAMUL DE VIZITĂ
Miercuri – vineri: 17:00 – 20:00
Sâmbătă: 14:00 – 17:00

5. Combinatul Fondului Plastic

Combinatul Fondului Plastic este o instituție care aparține Uniunii Artiştilor Plastici din Romȃnia (U.A.P.) și este alcătuită dintr-un complex de clădiri multifuncţionale aflat la adresa din strada Băiculești, nr. 29.

Această institușie deține mai multe galerii de artă:

Galeria IOMO

IOMO este o galerie nou apărută în incinta Combinatului Fondului Plastic, ce își dorește să promoveze atât tineri artiști cât și pe cei consacrați, contribuind totodată la omogenizarea comunității creatoare din spațiul Combinatului.

UNAgaleria

UNAgaleria este spațiul expozițional al Universității Naționale de Arte din București, dedicat organizării de expoziții, workshop-uri și proiecte colaborative ce promovează proiectele studenților, dar și ale profesorilor Universității.

Spațiul a găzduit de-a lungul timpului o serie de expoziții personale, dar și de grup, precum și ateliere, proiecte speciale dezvoltate în colaborare cu alte organizații culturale, printre care și Festivalul DIPLOMA, ediția 2020, sau SNAC – Salonul Național de Artă Contemporană 2020.

Sandwich Gallery

Sandwich este un spațiu de artă atipic, un proiect lansat în anul 2016, care a început prin a folosi potențialul ascuns al unui spațiu rezidual de 1.5×8 metri, aflat între două construcții utilitare, din convingerea că orice constrângere este de fapt o resursă pentru găsirea soluției optime.
Sandwich este un ready-made exploatat de trei artiști. Nu unul material, ci o idee găsită, generată de un spațiu imposibil de 1.5 x 8 metri, care la rândul său generează variante de lucru

Galeria S.E.N.A.T.

Galeria SENAT a fost fondată în anul 2019, prin reconversia spațiului fostei Turnătorii a Combinatului Fondului Plastic, a cărui moștenire estetică a păstrat-o, într-un spațiu expozițional multidisciplinar, ce își propune să găzduiască evenimente, happening-uri și expoziții cât mai diverse. Noul spațiu expozițional reprezintă un loc unic, vibrant și modern, care păstrează însă „contribuția genetică” a Turnătoriei prin stilul industrial și minimalist, pentru a pune în valoare emoțiile generate de exprimarea artistică de orice gen.

Galeria Nicodim

Deschisă în 2006, în Los Angeles, Nicodim Gallery a impus pe piața de artă din Statele Unite ale Americii artiști plastici români care, în prezent, se bucură de o considerabilă notorietate internațională: Răzvan Boar, Adrian Ghenie, Teodor Graur, Ciprian Mureșan, Șerban Savu, Ecaterina Vrana ș.a.m.d.

Prin activitatea expozițională, Nicodim Gallery a plasat lucrări semnate de cei amintiți în importante colecții particulare și, de asemenea, în mari muzee americane: San Francisco Museum of Modern Art (SF MOMA), Hammer Museum din Los Angeles, Museum of Contemporary Art din Los Angeles (MOCA LA), Art Institute of Chicago, Illinois.4

Galeria Sector 1

Sector 1 este o galerie de artă care își dorește să contribuie la evoluția artei contemporane, punând pe primul loc ideile artistului, a cărui misiune este de a crea în mod liber, fără constrângeri. Galeria găzduiește pe de-o parte operele creatorilor de conținut, iar pe de altă parte vine în întâmpinarea iubitorilor de artă și de frumos care sprijină inițiativele creative.

Informații de contact

Adresă: Strada Băiculești 29, București
joi vineri 07:30–14
Telefon: 021 667 3775

6. SUPRAINFINIT

Galeria SUPRAINFINIT evidențiază practicile de artă conceptuală cu accent pe artiștii din Europa Centrală și de Est, reprezentând artiști emergenți și la mijlocul carierei. Impulsionată să susțină opere noi și instalații de mari dimensiuni, galeria este un pilon cheie în ecosistemul cultural din București. După ce și-a extins cadrul curatorial cu Sequence – un proiect de vitrine vibrante, galeria caută să se angajeze într-o abordare multistratificată a contextelor și conținuturilor artistice.

SUPRAINFINIT anunță numele unui univers plural și utopic creat de către colectivul de artiști Apparatus 22. Galeria a fost fondată de Suzana Vasilescu în septembrie 2015 și este co-dirijată împreună cu directorul artistic al galeriei, Cristina Vasilescu.

Informații de contact:
Mantuleasa nr. 22, 023962, București, România.
Tel: +40744697400
Email: suprainfinitgallery@gmail.com

Dacă sunteți interesați să vizitați galeria, aceasta este deschisă de miercuri până sâmbătă între orele 12:00-18:00 și pe bază de programare.

7. Galeria AnnArt

Galeria AnnArt, situată în inima Bucureștiului, expune lucrări ale unora dintre cei mai importanți artiști români contemporani. Expozițiile galeriei sunt atent curatoriate și prezintă o gamă largă de medii, inclusiv pictură, sculptură, fotografie și video. Galeria AnnArt este deschisă de marți până vineri, între orele 13:00 și 19:00, iar sâmbăta, între orele 11:00 și 16:00.

Informații de contact:
Andrei Mureșanu 1, București, România
Tel: +40 77 333 83 94, +40 31 437 95 32
Email: office@annartgallery.ro
Whatsapp: +40 77 3338394
Website: www.annartgallery.ro

8. E T A J artist-run

E T A J artist-run este o galerie non-profit care susține artiștii contemporani emergenți din România. Expozițiile galeriei sunt cunoscute pentru abordarea lor experimentală și avangardistă, precum și pentru depășirea limitelor formelor de artă tradiționale. E T A J artist-run se află în București și este deschisă pe bază de programare.

Informații de contact:
George Enescu nr. 43, București, România
Tel: 0730 124 642
Email: etajartistrunspace@gmail.com
Website: www.etajart.ro

8.  Galateea Contemporary Art

Galateea Contemporary Art este o galerie spațioasă situată în inima Bucureștiului, care expune lucrări ale unor artiști români consacrați și emergenți. Expozițiile galeriei acoperă o gamă largă de medii, inclusiv pictură, sculptură, fotografie și video. Galateea Contemporary Art este deschisă de luni până vineri, între orele 16:00 și 20:00, iar marți și joi, între orele 12:00 și 16:00.

Informații de contact:
Calea Victoriei nr. 132, Sector 1, București, România
Tel: +40745 355 941
Email: office@galateeagallery.com
Website: www.galateeagallery.com

9. Galeria LABORNA

Galeria LABORNA este un spațiu de artă contemporană situat în București care expune lucrări ale unor artiști români și internaționali. Expozițiile galeriei sunt cunoscute pentru abordarea lor inovatoare. Galeria LABORNA este deschisă de luni până vineri, între orele 11:00 și 18:00, și pe bază de programare.

Informații de contact:
LABORNA Strada Icoanei nr.17, București, România, 020451
Tel: +40740264227
Email: laborna@laborna.ro
Website: www.laborna.ro

Sázkové Kanceláře Bez Ověření Totožnosti