Fluturi în grădină

Fluturi în grădină

Fluturi în grădină 150 150 Dautor

[singlepic=331,200,200,,left]Ede Kurrel imagina bijuterii de autor ce reprezentau reproduceri ale fluturilor – fiinţe ce intrigă adesea lumea artistică şi dau naştere unor lucrări diafane, pe alocuri imposibil de descris (asta se întâmplă cu toate obiectele perfecte). Muzeul estonian a decis să expună câteva dintre piesele lucrate de una dintre cele mai valoroase artiste a lor pentru a face publice mai ales principiile artistice ale Edei.
Colierele sunt de departe cele mai elegante şi feminine bijuterii, cromatica lor limitativă ajutând cumva la conturare unui ornament unic. Artista este recunoscută mai ales pentru afinitatea sa cea mai de preţ- apropierea de natură şi folosirea materialelor pe care le oferă aceasta, în starea lor brută. La fel de delicate ca şi bijuteriile de autor sunt şi obiectele sale de decor interior, cu precădere vasele de porţelan ce reprezintă o îmbinare de frunze, de un verde crud fascinant. Ede era conştientă că arta nu are formule conscarate ale succesului şi compunea cu orice element ce o inspira, întotdeauna reveria finală fiind ceva supranatural, încărcat de sugestie, virgin.
Expoziţia este deschisă doar până la data de 30 august, dar merită vizionată chiar şi numai pe internet, în catalogul virtual, pentru o lecţie pură de design contemporan de bijuterie de autor.
www.etdm.ee
http://www.klimt02.net
Bogdana Voican