fbpx

Legnica Jewelry Festival SILVER 2017

Legnica Jewelry Festival SILVER 2017

Legnica Jewelry Festival SILVER 2017 480 533 Dautor

În weekendul din 19 și 20 mai a avut loc cea de-a 38-lea ediție a Festivalului Legnica SILVER 2017.

În timpul celor două zile de festival au avut loc vernisaje ale celor 26 de expoziții dar și evenimente de nișă, concerte și seminarii de știință.
Organizat de la sfârșitul anilor 1970 de către Galeria de Artă din Legnica, acest festival este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate bijuteriilor de artă contemporană din Europa, transformând Legnica într-o veritabilă Mecca pentru producătorii și iubitorii de bijuterie din întreaga țară și din lume.
Expozițiile prezintă peste 1.800 de obiecte de bijuterie contemporană și design realizate de peste 500 de artiști din 50 de țări. Mulți autori de bijuterie de avangardă din Chile, Germania, Polonia, SUA, Italia și alte țări au fost prezenți la vernisaje. Cele mai multe expoziții rămân deschise până pe 11 iunie.
Evenimentul principal al festivalului este cea de-a 26-lea ediție a concursului internațional de bijuterii IDENTITATE. În acest an, un număr record de 603 de lucrări au fost trimise de 307 de designeri din 41 de țări. Câștigătorii au fost anunțați și premiați sâmbătă seara de către juriul internațional format din Doris Maninger, Sophie Hanagarth, Kim Buck, Arek Wolski și Slawomir Fijalkowski. S-au decernat următoarele premii:
✔  Premiul I (Marele Premiu al Ministrului Culturii și Patrimoniului Național) – Susanne Matsche (Germania);
✔ Premiul II – Elena Gorbunova (Rusia);
✔ Premiul III – Herman Hermsen (Olanda);
✔Al patrulea premiu – Tom Stöckl (Germania);
✔ Premiul Special – Miriam Arentż (Germania).
Următorii artiști au primit premii și mențiuni onorabile din partea diferitelor instituții și organizații de artă:
✔ Lucie Houdkova (Republica Cehă) – Inhorgenta Munich Fair Award;
✔ Andrzej Pacak (Polonia / Regatul Unit) – Premiul pentru bijuterie din Polonia;
✔ Ana Carolina Escobar (Columbia / Franța) și Kim Ji Young (Coreea de Sud) – Mențiuni onorabile ale directorului galeriei de artă din Legnica;
✔ Herman Hermsen (Olanda) – Mențiune onorabilă a Asociației Artiștilor Aurari;
✔ Daniel Michel (Germania) – Mențiune onorabilă a blogului Pica Pica;
✔ Michalina Owczarek (Polonia) – Mențiune onorabilă a Asociației internaționale de chihlimbar.

Galeria de artă din Legnica s-a specializat în promovarea bijuteriilor contemporane și a obiectelor artistice realizate în principal din argint timp de mai bine de treizeci de ani, favorizând întotdeauna conceptul, valoarea și semnificația expresiei artistice. În acest an, participanții, oaspeții și toți cei implicați au făcut Legnica să respire din nou argint – pentru a 38-a oară.