PREMIILE ediției AUTOR 2024

PREMIILE ediției AUTOR 2024

PREMIILE ediției AUTOR 2024 1080 1080 Dautor

Ediția a 21-a a târgului AUTOR vă prezintă cu mândrie pe cei opt artiști premiați și colecțiile lor, care demonstrează măiestrie în utilizarea materialelor, tehnică și ingeniozitate creativă. Infuzate cu un spirit experimental și orientat spre viitor, aceste piese reflectă nu doar limbajul personal și măiestria distinctă a fiecărui designer, ci și starea actuală a bijuteriei creative azi.

Premiile oferite de Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană AUTOR și partenerii săi au ca scop evidențierea unor talente emergente și active în acest moment pe scena bijuteriei de autor.

AUTOR 2024 Awards

✦ AUTOR Awesome Award ✦

AAA – este premiul inaugural introdus la târgul AUTOR în urmă cu peste un deceniu. Acesta este acordat unui artist a cărui colecție întruchipează o viziune personală puternică, un concept bine definit și coerent, prezentând în același timp măiestrie în utilizarea materialelor, tehnică și ingeniozitate creativă. Acest premiu îl desemnează pe artistul câștigător ca  FOCUS ARTIST pentru următoarea ediție a târgului AUTOR.

În calitate de Artist FOCUS, acesta beneficiază de o comunicare preferențială și de o expunere sporită pe platforma AUTOR.

AUTOR Awesome Award ➜  Angelos Konstantakatos din Grecia ⬇

✦ Alchimia Award ✦

Premiul Alchimia oferă o bursă de două săptămâni la renumita Școală de Bijuterie Contemporană din Florența Alchimia . Această oportunitate sprijină tinerii artiști talentați din domeniul bijuteriilor să își perfecționeze abilitățile și să avanseze în meseria lor, aducându-i mai aproape de realizarea visului lor de a deveni artiști profesioniști. Prin intermediul acestui curs intensiv, elevii beneficiari dobândesc o experiență și un mentorat neprețuit de la profesorii de top de la Alchimia, punând astfel bazele solide pentru viitoarele lor cariere.

Alchimia Award ➜  Monnui by Alice Protopopescu din România.

✦ Public Choice Award

Validează popularitatea artistului în rândul vizitatorilor târgului. Publicul are posibilitatea de a vota prin intermediul unui buletin de vot, iar câștigătorul primește acces automat la următoarea ediție AUTOR 2025 și o reducere de 50% din taxa de participare. În plus, un votant care a susținut câștigătorul va fi selectat aleatoriu pentru a primi o bijuterie specială semnată de artist.

Public Choice Award ➜ Samokish, din Ucraina ⬇

ESHTE Award

Cel mai recent premiu acordat creatorilor români la târgul AUTOR va desemna un designer român care va realiza o colecție împreună cu ESHTE. Spațiul pentru talent românesc creat de ESHTE, în Strada Doamnei nr. 15, va găzdui atât evenimentul de lansare a colaborării, cât și piesele din colecție, ce vor putea fi cumpărate din cel mai cool concept store 100% românesc. Acesta este încă un pas prin care ESHTE își continuă misiunea de a descoperi, susține și promova talentul românesc, prin susținerea creatorilor la început de drum și implementarea ideilor acestora.

Eshte Award ➜ Daniela Cățoi, din București, România ⬇
Premiu oferit de Ioana Voloacă – fondator si director creativ ESHTE

Uni.Versus Award

Premiul oferă o expunere extinsă și oportunități de promovare facilitate de Uni.Versus Art Room, o galerie alternativă de bijuterii contemporane și un centru creativ din Atena, cu o perspectivă unică. Câștigătorii vor avea parte de o expoziție personală în spațiul galeriei, ceea ce le va spori vizibilitatea și le va permite accesul la un public mai larg, ceea ce va duce la o recunoaștere sporită a lucrărilor lor. Uni.Versus își va utiliza platforma și evenimentele, inclusiv proiectul JELO6, pentru a prezenta creațiile premiate, asigurându-se că artiștii primesc o atenție semnificativă din partea cumpărătorilor și colecționarilor, precum și oportunitatea de a intra în contact cu persoane cu idei similare și de a se angaja în colaborări.

Uni.Versus Gallery Award ➜ to HUIMIN ZHANG, din China, via London.

Premiu oferit de Niki Stylianou – fondatoarea Uni.Versus Gallery & jelo6 ⬇

Contemporania Award

CONTEMPORANIA este cel mai nou târg din Barcelona dedicat promovării meșteșugului și excelenței, programat să aibă loc în 2025 la prestigiosul Palau de Pedralbes. Premiul include participarea gratuită la secțiunea de bijuterii a celei de-a doua ediții a târgului, oferind o oportunitate excepțională pentru beneficiar de a-și prezenta lucrările alături de artizani și designeri renumiți. Această platformă nu numai că evidențiază măiestria artizanală a câștigătorului, dar facilitează și conexiuni valoroase în cadrul industriei, favorizând creșterea și recunoașterea pe o scenă internațională.

Contemporania Award  ➜ to HUIMIN ZHANG, din China, via London.

Premiu oferit de Paulo Ribeiro, fondatorul Contemporania ⬇

 

Milano Fashion&Jewels Award

Câștigătorul Premiului Milano Fashion&Jewels va primi un spațiu prestigios în inima zonei de bijuterii contemporane. Aici, câștigătorul își va prezenta colecția premiată, recunoscută și sărbătorită în cadrul târgului AUTOR.

Pe lângă acest spațiu expozițional de primă mână, câștigătorul va beneficia, de asemenea, de un sprijin de comunicare cuprinzător atât din partea platformei AUTOR, cât și din partea apreciatei echipe Milano Fashion&Jewels. Acest efort de colaborare asigură faptul că talentul și creațiile câștigătorului primesc recunoașterea pe care o merită cu adevărat, ajungând la un public larg.

Milano Fashion&Jewels Award ➜  ANA WAGNER, din București.

Cluster Award

Oferă beneficiarului o intrare gratuită la următorul târg de bijuterie contemporană London Cluster din 2025. Cluster a evoluat într-o celebrare vibrantă a diversității, cuprinzând o tapiserie bogată de stiluri, materiale și teme. Îmbrățișează întregul spectru de etnie, origine, vârstă și clasă socială, creând un creuzet în care expresia artistică este singurul criteriu definitoriu.

Premiul oferă câștigătorului o platformă unică pentru a se angaja cu o comunitate dinamică și incluzivă de artiști, prezentându-și lucrările într-un mediu care promovează creativitatea și meșteșugul la următoarea ediție.

Cluster Award Angelos Angelidis din Atena

Aplică aici pentru târgul AUTOR 2025 ⫷