Broșă: Început de conversație

Broșă: Început de conversație

Broșă: Început de conversație 589 640 Dautor

 
La un moment dat, pe la a 7a participare a mea la Autor Fair, am prezentat o colecție mai avangardistă, cu care să pot participa și la preselecția Joya Barcelona. Iată însă că atunci, pentru prima oară, Joya a venit la București, reprezentată chiar de directorul prestigiosului eveniment, Paulo Ribeiro. Paulo a fost atât de impresionat de bijuteriile mele încât mi-a acordat premiul cel mare, Autor Awesome Award, cu participare implicită la Joya. Am fost incredibil de surprinsă și de fericită!
Evident că prezența mea la Joya în anul următor, chiar dacă era garantată de premiul primit, urma să mă încarce cu o groază de emoții: dacă nu o să mă ridic la înălțimea distincției, dacă nu va plăcea noua mea colectie… etc. Așa că am trimis cu mâna tremurândă, în ultima clipă, la miezul nopții, fotografiile cu cele 5 piese necesare pentru aplicație. A doua zi am deschis mailul dis de dimineață și surpriză! Nu numai că Paulo deschisese în cele câteva ore ale nopții toate pozele mele, dar mi-a și răspuns cât de mult îi place noua mea colecție, rugându-mă să îi păstrez una dintre broșele mele. A luat broșa și a purtat-o chiar atunci, pe durata Joya Barcelona. Am fost în ceruri de bucurie.
La un an după asta am primit un mesaj de la el, tocmai se întorsese de la Schmuck și îmi scrie: „Alina, Helen Drutt s-a îndrăgostit de broșa ta”. Eu nu știam cine e așa că am căutat-o pe Google. Helen Drutt, milionară americană, iubitoare de artă și colecționară de bijuterie de artă. Cel mai mult mi-a plăcut că Paulo a venit în România în primăvara aceluiași an și a povestit această întâlnire între el și H.Drutt în cadrul conferinței susținute de el la Consulatul Franței. Atunci am aflat și detaliul că broșa mea- purtată de el în acel moment- a fost chiar prilejul cu care cei doi, Paulo și H. Drutt, s-au cunoscut.Dna Drutt, văzând broșa i-a spus lui Paulo: „I want that brooch”! iar Paulo i-a spus că e creată de un designer din România, Alina Carp.
Încă un an mai târziu, ne revedem la Munich, eu și Paulo și în cadrul evenimentului de deschidere de la SCHMUCK, ne întâlnim cu Helen Drutt pe care Paulo a avut gentilețea să mi-o prezente atunci, amintindu-i despre broșa datorită căreia ei doi s-au cunoscut. Nu știu de unde mi-a venit inspirația pentru a crea această broșă care mi-a deschis porți pe care nu știu cum altfel le-aș fi putut deschide vreodată.
Dar înțeleg acum adevărata semnificație a expresiei „Conversation piece” și cred că „Broșa” aceea, de unde o fi venit ea și cum o fi ieșit ea din mâinile mele, este chiar așa ceva! Iar eu nu pot fi îndeajuns de recunoscătoare pentru asta!
O poveste de Alina Carp.