ÎNSCRIE-TE LA AUTOR 2017

ÎNSCRIE-TE LA AUTOR 2017

ÎNSCRIE-TE LA AUTOR 2017 1240 945 Dautor


Aplică acum pentru AUTOR – ediția 2017!

Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Sud-Estul Europei. Următoarea ediție va avea loc pe 13 și 14 mai la Grand Hotel du Boulevard, în București. AUTOR este o platformă dinamică ce promovează creația de bijuterie contemporană și susține constant dialogul între designerii de bijuterie și publicurile acestora: consumatori, pasionați, colecționari, galerii, distribuitori, presă de specialitate.
Realizat în colaborare cu arhitecți, designeri si artiști, târgul este un eveniment artistic unic, cu o atmosferă specifică, vibrantă, care le permite participaților să își facă remarcată creația dar și să interacționeze cu publicurile lor.

PROCESUL DE SELECȚIE:

• prezentarea unei colecții noi
• originalitate
• unitatea și coerența colecției propuse
• respectarea principiilor bijuteriei de autor
• conceptul ales
• utilizarea inovativă a materialelor și tehnicilor.

Pentru a aplica, trimite pe adresa de e-mail: hello@dautor.ro următoarele:

1. imagini cu minim cinci bijuterii diferite din noua colecție 2017 – piesele propuse să fie pe fundal neutru sau pe corp uman.
(format JPG, dimensiune indicată: 350 KB, atașate la e-mail, nu acceptăm transferuri)
2. scurtă descriere a conceptului colecției propuse spre jurizare (maxim 15 rânduri, bilingv, cu diacritice, format .doc, atașat la e-mail).
3. un scurt bio, din care să nu lipsească:
• numele sub care designerul dorește să se comunice publicului
• e-mail
• telefon
• website/pagina FB (format .doc, atașat la e-mail).
Toate acestea vor fi trimise ca atașamente la mail. Nu sunt acceptate transferurile de imagini și textele incluse în corpul email-ului.

Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este:
 6 MARTIE 2017  

Vom comunica rezultatele selecției după data de 20 martie 2017.

JURIUL:

Sofia Björkman – Jewellery artist and Founder of Gallery Platina in Stockholm
Doris Maninger – Director of Alchimia Jewelry School in Florence
Lucia Massei – Director of Alchimia Jewelry School in Florence
Ruudt Peters – Artist Professor Opere Summer School in The Netherlands
Paulo Ribeiro – Founder and Director of Joya Barcelona
Dan Pierșinaru – Founder and Director of Autor
Suport pentru designerii participanți:
Pe lângă crearea unui hub dinamic pentru designerii de bijuterie de autor și publicurile acestora, AUTOR contribuie în mod activ la dezvoltarea acestei industrii creative prin oferirea de burse și premii menite să îi sprijine pe cei care participă la târg:
Autor Awesome Award va fi acordat și la această ediție celui mai promițător artist participant la târg. Premiul este oferit de Școala de Bijuterie Contemporană Alchimia din Florența și constă în două săptămâni intensive de curs, la alegerea artistului premiat.
Premiul Assamblage constă într-un curs oferit de Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană unui designer emergent. Fondată în anul 2010 de către designerul David Sandu, Assamblage este principala instituție de formare în domeniul bijuteriei contemporane din România.
Premiul Institutului Krama – aflat la cea de-a patra colaborare, premiul de anul acesta constă într-un curs de bijuterie la Institutul de bijuterie Krama din Atena, pentru un designer ce se află la prima participare.
Premiul Publicului – reflectă preferința publicului și asigură participare directă și cu taxă redusă la următoarea ediție AUTOR 2018.
Premiul ELLE – stiliștii revistei vor alege designer-ul preferat și vor dedica un material editorial extins în revista tipărită, cât și online.
Premiul Molecule-F – aflat la a doua colaborare, presupune promovarea câștigătorului atât online, pe Molecule-­F.com, cât și offline, printr-un eveniment de lansare a colecției în magazinul Molecule-­F din Promenada Mall.
„Recomandat de…” – reprezintă o selecție realizată de o persoană avizată în domeniul designului și modei în România, cu vizibilitate în media, care va alege artiștii preferați în prima zi a târgului.
Toți premianții primesc promovare online extinsă pe platformele online AUTOR.
TAXA DE PARTICIPARE:

Artist Individual – 450 Euro.
Include: promovarea ante și post eveniment; contactul cu specialiști din domeniu invitați de AUTOR; elementele de amenajare a standului (suport bijuterii/masă și scaun) din cadrul târgului; 3 invitații la târg; expunerea către o clientelă atractivă, special interesată de bijuterie (aproximativ 3000 persoane); kit-ul complet al numărului #4 AUTOR Magazine.
Grupuri de artiști ( 5 persoane) – 1000 Euro
Include: promovarea ante și post eveniment; contactul cu specialiști din domeniu, invitați de AUTOR; stand dublu și poziționare preferențială în cadrul târgului; 10 invitații la târg; expunerea către o clientelă atractivă, special interesată de bijuterie (aproximativ 3000 persoane), kit-ul complet al numărului 4 AUTOR Magazine.
Termen limită de plată a taxei de participare pentru artiștii selectați: 7 APRILIE 2017.

Jewellery is who you are. You are what you make us see. Get connected to AUTOR!