fbpx

JOY of enJOYing JOYA – Cleopatra Coșuleț

JOY of enJOYing JOYA – Cleopatra Coșuleț

JOY of enJOYing JOYA – Cleopatra Coșuleț 1134 756 Dautor

Cleopatra Coșuleț, câștigătoarea premiului Krama Institute Award la ediția din 2016 a AUTOR Fair, se va afla la Joya Barcelona Art Jewellery Fair ce va avea loc în zilele de 5 – 6 – 7 octombrie în Barcelona, unde va expune cea mai recentă colecție a sa, The Whole is made out of Pieces.

Cleopatra ne-a vorbit despre noua colecție și mecanismele sale de creație.

”Eveniment dorit dar incert, acceptarea aplicației la Joya Barcelona Art Jewellery Fair cu colecția The Whole is made out of Pieces devine realitate, spre marea mea fericire. Dorința mea secretă de a ajunge mai aproape de simbolurile bijuteriei contemporane din lumea întreagă este pe punctul să se traducă în fapt.

Ideea colecției a prins contur în mod firesc, ca nevoie de materializare a trăirilor și emoțiilor prilejuite de schimbările aduse stilului de viață personal. Preocuparea asumată în mod conștient pentru sănătate, cu tot ceea ce implică aceasta (hrană, exerciții fizice, recreere) aduce odată cu ea provocări neștiute încă. Cu incăpătanare și hotărare, am început să îmi reobisnuiesc mintea și corpul cu mișcarea și mâncarea sănătoasă. Am urmat chiar diverse programe alimentare pe care le-am respectat cu multă conștiinciozitate. A fost greu, dar rezultatele vorbesc de la sine. Dovezile primelor zile din noul mod de abordare a vieții, dar și ale celor care au urmat, au fost adunate cu grijă într-un vas mare de sticlă: semințe de avocado, coajă de avocado, sâmburi de fructe. Odată cu trecerea timpului a apărut nevoia tot mai imperioasă ca acestea să vorbească despre cele doar de mine știute prin transformarea lor în bijuterii. În acest context, structurile de argint folosite aduc bucățile laolaltă, le reunesc. Este un rol prețios, cu rezultate valoroase, așa cum sunt și cele datorate actului de voință.

Strălucirea metalului este ascunsă sub stratul de patină așa cum în viața reală ceea ce este prețios nu este întotdeauna vizibil, fapt ce nu îi invalidează existența. Piesele cu posibilități de purtare multiplă sugerează ideea de alegere și asumare. Și totodată modul în care putem schimba lucrurile dacă ne dorim acest lucru. Culorile sunt menite să evidențieze prezența urmelor trecerii timpului pe materialele organice folosite, ca simbol al experiențelor de viată și al efectelor acestora. Suntem suma evenimentelor trecute și prezente, iar voința noastră ne va călăuzi în viitor. Materialele utilizate (argint 925, patina, semințe de avocado, coajă de avocado, rășina, silicon, pigmenți, acril) sunt strâns legate de conceptul acestei colecții, care reprezintă totodată și convingerea mea personală despre om și calea lui prin propria viată.

Mecanismele ascunse ale colecției The Whole is made out of Pieces au fost dezvăluite acum. Urmează etapa concretului, cea care prin stimuli vizuali și tactili așează piesele în spațiul real și prilejuiește viziuni proprii privitorului. Acest lucru se va întâmpla între 5 și 7 octombrie la Joya Barcelona Art Jewellery Fair, la Arts Santa Monica, La Rambla 7, Barcelona. See you there!” 

Cleopatra Coșuleț