Xiangyin Shi ⫸ despre AUTOR 2019

Xiangyin Shi ⫸ despre AUTOR 2019

Xiangyin Shi ⫸ despre AUTOR 2019 1005 909 Dautor

 

AUTOR este o poveste imaginată și construită de oameni pasionați, care inspiră prin creativitate, viziune și curaj. Vă invităm să descoperiți unul dintre #peopleofAUTOR și să o lăsați să vă anime curiozitatea cu povestea și creațiile sale inspirate de lumea digitală, tehnologie si relația lor cu tinerii.

Participarea la AUTOR presupune un riguros proces de selecție, o colecție special dedicată evenimentului și multă muncă. Ce ne poți spune despre colecția cu care participi la târgul din 20 și 21 aprilie?

Colecția mea se concentrează asupra tehnologiei, culturii digitale și relației acesteia cu tinerii adulți. Folosesc argint împreună cu materiale alternative, cum ar fi plastic, lemn, rășină, obiecte găsite și componente electronice pentru a face bijuterii jucăușe. Cred că bijuteria poate fi un instrument de comunicare pentru a uni tangibilul cu intangibilul, virtualul și realul. Colecția mea dă naștere comunicării dintre oameni și aparate, sprijinind lumea exterioară să se conecteze cu lumea interioară a celor care o poartă. Mai mult, încurajează oamenii să vorbească pe propria voce, să-și găsească sinele adevărat și să-și îmbrățișeze natura umană.

Ce înseamnă pentru tine prezența la AUTOR? 

AUTOR este prima mea expoziție în Europa și este foarte plăcut să îmi prezint lucrările unui public divers, și îmi oferă în același timp o excelentă oportunitate de a învăța de la alții.

Conceptul târgului de anul acesta este „Beauty never sleeps”. Ce înseamnă frumusețea pentru tine și cum ți-a influentat acest concept creația artistică?

Cred că frumusețea este acel ceva care luminează lumea și înveselește oamenii în viețile lor de zi cu zi. Dat fiind că interesele mele în cercetare se axează pe cultura digitală, folosesc bijuteria ca un liant între virtual și real, aducând frumusețea lumii digitale în lumea reală.  

Suntem mai grăbiți, asaltați de informatie, lipsiți de atenție. Cum reflectă bijuteria contemporană actuala societate?

În societatea de azi, bijuteria contemporană oferă o fereastră pentru expresia de sine dar și o oglindă pentru auto-descoperire. Angajează comportamentul social, atitudinile și acțiunile creatorului și ale purtătorului, reflectând critic și schimbând forma vieții oamenilor. 

Later edit: la AUTOR 2019 Shi a primit premiul Athens Jewlery Week.

#ad  #AUTOR2019  #advertorial #AUTORfair