Focus Artist AUTOR 2023: Rita Martinez

Focus Artist AUTOR 2023: Rita Martinez

Focus Artist AUTOR 2023: Rita Martinez 1200 1800 Dautor

AUTOR ➤ FOCUS ARTIST 2023. Ne vom întâlni cu Rita Martinez la ediția aniversară 20 de ani a Târgului de Bijuterie Contemporană AUTOR, 6-7 mai la București.

Rita Martinez a fost desemnată FOCUS ARIST în cadrul celei de-a 19-a ediții a AUTOR. Datorită talentului său în domeniul bijuteriei contemporane, Rita a primit cea mai înaltă distincție AUTOR ➤ FOCUS ARTIST 2023. În această ultimă ediție de AUTOR, Niki Stylianou, artistă și editor al revistei AUTOR, a avut onoarea de a oferi Ritei un premiu și o invitație deschisă pentru o expoziție personală la Uni.Versus ArtRoom.

Explorând lumea bijuteriilor contemporane cu Rita Martinez

Cea mai recentă colecție a Ritei Martinez, Odorarium, care va fi expusă în premieră la AUTOR 2023 se dorește a fi o primă abordare ca un „vânător” în universul aromelor. Acesta vorbește despre memoria istorică, dar, mai presus de toate, despre cea personală. Vorbește despre de sentimente emoționale de plâns, râs, fericire, angoasă, nostalgie. Mirosuri, parfumuri, arome care sunt în fondul ei cultural, care au însoțit traseele de viață, au creat imaginea și au contribuit la percepția despre sine și despre ceilați.

Conectarea cu simțurile prin bijuterie: Impactul asupra creației

Ultima colecție care va fi expusă în premieră pe 6-7 mai la AUTOR,  Odorarium, este rezultatul obsesiei Ritei pentru mirosuri și a cercetării sale asupra arhetipurilor limbajului olfactiv. Este o călătorie personală și istorică care vorbește despre rolul semnificativ al mirosurilor în diferite culturi, religii și experiențe personale. Colecția este o recunoaștere a mirosurilor ca elemente evocatoare și transformatoare care creează amintiri și emoții. Artistul a folosit cuprul ca material ales pentru culoarea sa, care este istoric legată de foc, aceeași căldură care permite florilor să înflorească și să producă parfumurile lor.

FOCUS ARTIST AUTOR 2023: Rita Martinez

Rita Martinez este un artist talentat în domeniul bijuteriilor, care se inspiră din natură și crede ca munca este un mijloc de a conecta oamenii cu lumea din jurul lor. Pasiunea ei pentru crearea de piese unice este evidentă în detaliile complexe și în conceptele uimitoare ale bijuteriilor sale. Datorită dedicării sale pentru a experimenta și a depăși limitele mediului, ea este o prezență remarcabilă în lumea bijuteriilor contemporane, primind numeroase premii, inclusiv Premiul Joya Barcelona în 2021 și râvnitul AUTOR Awesome Award în 2022.

Munca ei a dat roade, oferindu-se cea mai mare distincție posibilă la Târgul de Bijuterie Contemporană AUTOR #19, tilul de FOCUS ARTIST 2023.

Pe lângă talentul său creativ, Rita Martinez este cunoscută pentru caracterul său. Ea prețuiește să ia pauze și să își acorde timp pentru a se odihni și a se reîncărca, ceea ce consideră că este esențial pentru a menține un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată. Dedicarea ei pentru meseria sa și aprecierea pentru lumea naturală reflectă caracterul ei autentic și angajamentul de a trăi o viață atentă și intenționată.

Inspirația e pretutindeni: Procesul creativ al Ritei

Rita se inspiră dintr-o gamă largă de surse, inclusiv din natură, artă, muzică și literatură. Ea crede în importanța de a lua pauze pentru a se odihni și a se reîncărca și experimentează mereu noi materiale și tehnici pentru a-și menține lucrările proaspete și captivante. Dedicarea ei față de meserie și dorința de a explora idei noi oferă lecții valoroase pentru artiștii și designerii aspiranți care doresc să își lase amprenta în industrie.

În calitate de stea în ascensiune în lumea bijuteriilor contemporane, succesul lui Martinez este o sursă de inspirație pentru artiștii și designerii care doresc să pătrundă în acest domeniu. Viziunea sa unică și dedicarea față de meserie i-au adus un public loial, iar dorința sa de a depăși granițele acestui mediu a deschis noi căi de exprimare creativă. Designerii aspiranți pot învăța lecții valoroase din abordarea ei față de procesul creativ, care subliniază importanța experimentării, a dedicării și a dorinței de a-și asuma riscuri.

Ne vom întâlni cu Rita Martiez la AUTOR 2023 cu o noua colecție, un eveniment ce reprezintă o invitație de a descoperi bijuteria ce se află dincolo de pragul funcțional, dar mai ales de a te descoperi pe tine însuți.